Saftige blåbærmuffins med crispy topp

Blåbærmuffins laget på Bakemjølk gir ekstra saftige og smakfulle muffins. Denne oppskriften er den samme som står på melkekartongen til Bakemjølk.

Disse er fine å fryse så lag gjerne opp mange når du først holder på.

Du trenger:

125g mykt Røros Smør
100 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
2 egg
1,25 dl bakemjølk
250 gram hvetemel
50 gram grovt sammalt hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 klype salt
5 dl blåbær (ferske eller frosset)

Slik gjør du

  1. Sett stekovnen på 190 grader.
  2. Pisk smør og sukker hvitt.
  3. Pisk deretter inn 2 egg (ett og ett av gangen) og bland inn bakemjølk, mel, bakepulver, natron og 1 klype salt.
  4. Vend inn blåbær tilslutt.
  5. Full 10 store eller 20 små muffinsformer. Strø litt sukker over hver form.
  6. Stek i 15-20 min. Sjekk med tannstikker om de er ferdige.