Saftige blåbærmuffins med crispy topp

Blåbærmuffins som blir ekstra saftige og smakfulle.

Disse er fine å fryse, så lag gjerne opp mange når du først holder på.

Du trenger:

125 gram mykt Røros Smør
100 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
2 egg
1,25 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 1,5% fett
250 gram hvetemel
50 gram grovt sammalt hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 klype salt
5 dl blåbær (ferske eller frosne)

Slik gjør du

  1. Sett stekovnen på 190 grader.
  2. Pisk smør og sukker luftig.
  3. Pisk deretter inn 2 egg (ett og ett av gangen) og bland inn Tjukkmjølk, mel, bakepulver, natron og 1 klype salt.
  4. Vend inn blåbær til slutt.
  5. Fyll 10 store eller 20 små muffinsformer. Strø litt sukker over hver form.
  6. Stek i 15-20 min. Sjekk med for eksempel en tannpirker om de er ferdige.