Smøret ska vårrå åpent med dråppåa og nåen saltkoinn

Økologisk Røros Smør™

“Smøret ska vårrå åpent med dråppåa og nåen saltkoinn.”
Slik beskrev Ingrid Skancke i Djupsjølia ved Røros det perfekte smøret. Det er etter inspirasjon fra Ingrid at Rørosmeieriet har utviklet oppskriften til det økologiske Røros Smør.

Fløte syrnes over lang tid til rømme, som så kjernes til smør før det tørrsaltes med norsk, uraffinert havsalt. Smøret vårt er mindre kompakt enn andre typer smør, og har en aromatisk, lett syrlig og tydelig smørsmak. Det har sin helt naturlige farge, fasthet og smak.

Innholdet av fett varierer naturlig med årstidene, og smøret som kjernes om sommeren er gulere og mykere enn det som kjernes vinterstid.

Økologisk Røros Smør har fått Matmerks Spesialitetsmerke, og ble i 2013 kåret til Beste Meieriprodukt i Det Norske Måltid.

Energi: 3234 (773 kcal)
Fett: 85 g
Hvorav mettede fettsyrer 56,6 g
Karbohydrat: 1 g
Hvorav sukkerarter: 1 g
Protein: 1 g
Salt: 2 g

Økologisk Røros Rømme (fløte* og melkesyrekultur) og norsk uraffinert havsalt.

(*økologisk)

Allergen: Melk

Kjølevare: 0-4°C
Holdbarhet: Best før stemplingsdato 75 dager.
Melkebehandling: Lavpasteurisert. Ikke-homogenisert. Langtidssyrnet.

Vekt / volum /mengde: 250 g
Emballasje: Smørfolie
Strekkode forbrukerpakning: 7090006470047
Strekkode bestillbar enhet: 7090006471037
Antall i dpk: 12
EPD: 1291392

Smørfolie er restavfall.

Vekt / volum /mengde: 2 kg
Emballasje: Spann
Strekkode bestillbar enhet: 7090006470092
EPD: 1289917

Spann sorteres som plast.

Bedriftskunder

Pakningsvarianter

Smørfolie, 250 g

Spann, 2 kg