Speltrundstykker med cottage cheese

Halvgrove proteinrike rundstykker som er perfekte i matpakka og til å ha i fryseren. Kanskje disse blir din nye favoritt.

Dette trenger du for ca. 15 rundstykker

50 g Røros Smør
4 dl Mjølk eller vann (jTips: du kan også bruke en blanding av Syrna Naturell og Helmjølk)
1/4 pk fersk gjær
1 beger Cottage Cheese (ca 240 g)
1 stort egg, lett rørt sammen
300 g grov sammalt spelt
300 g siktet speltmel
150 g havre- og bygg-gryn

Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en liten kjele, ha i mjølka (eller vannet) og varm dette til ca 20 grader. Rør ut gjæren i en del av mjølka. Bland cottage cheese og egg i det våte.

2. Smelt smøret i en liten kjele, ha i mjølka (eller vannet) og varm dette til ca 20 grader. Rør ut gjæren i en del av mjølka. Bland cottage cheese og egg i det våte.

3. La deigen heve under plast i 2 timer. Bak ut rundstykkene og etterhev på brettet i 45 min. Stek på 200 grader i 20-25 min.

4. Rundstykkene er ferdigstekt når det kommer en hul lyd når du banker på undersiden av dem.

De er fine å oppbevare i fryseren og så varme de på 200 grader i ca 8 min når du skal ha de.