Saken er biff: Gulrotbiff

Grønnsaksbiff er perfekt hverdagsmat, men også som et alternativ til helgebiffen. Har du en liten en hjemme som er litt skeptisk til grønnsaker er dette en smart måte til å få lurt inn litt ekstra. I tillegg til den nydelige fargen får du i deg masse gode næringsstoffer. Cottage Cheese gjør at du får i deg ekstra proteiner.

Dette trenger du for 24 gulrotbiffer

3 egg
700 g gulrøtter
1 liten gul eller rød løk
50 g parmesan
200 g brødsmuler/gammelt brød
1 ts kanel
2 ts persille, hakket
1 dl maiskorn
50 g rosiner
1 beger Cottage Cheese
Ev. pepper og salt
Ev. griljermel eller egg til å justere konsistensen
Røros Smør til steking

Slik gjør du:

1. Bløtlegg rosinene i en liten kopp ved å helle på kokende vann til det dekker rosinene. La stå.

2. Jeg brukte kjøkkenmaskina og rivjernsfunksjonen på denne og rev gulrøtter, parmesan og brødsmuler så de ble rimelig «finrevet». Det ble noen større biter innimellom, men det går bra. Grovhakk løken.

3. Tøm vannet av rosinene.

4. Bland alle ingrediensene sammen, med unntak av mais, rosiner og cottage cheese. Disse has oppi til slutt, rør så lett sammen. Deigen skal være så fast som mulig, samtidig som det skal være mulig å forme en ball av den. Reguler konsistensen med litt mer egg eller brødsmuler. Du kan også bruke griljermel til dette.

5. Blandingen skal så stå i kjøleskapet en liten halvtime for at den skal binde seg litt mer sammen.

6. Bruk pepper og salt etter skjønn. Jeg saltet ikke, iom at dette også er babymat hos oss.

Steking i ovn: Ta frem 2 stekeplater, kle med bakepapir og smør et tynt lag med Røros Smør. Form kaker med hendene eller med 2 skjeer. Det blir ca 24 stk. Dette kommer selvfølgelig an på hvor store du vil ha dem. Klem kakene litt flate og stek i stekeovnen på ca 200 gr i ca 20 minutter, eller til de er litt brune og gyllen i fargen. De flyter ikke utover under steking, så de får den fasongen du gir dem.

Steking i panne: Bruk godt med Røros Smør i panna og stek på lav til middels varme, ca 4 minutter på hver side. Legg gjerne et lokk over under steking.