Ostekake med cottage cheese
Ostekake er en kake som er obligatorisk på alle festbord, og det med god grunn! En fløyelsmyk og fristende kake. I denne ostekaka har vi byttet ut kremosten med cottage cheese.
Dette trenger du:
Kjeksbunnen:
250 g Divestive-kjeks eller Tom&Jerry-kjeks
100 g Røros Smør™
Ostefyllet:
1 boks cottage cheese fra Rørosmeieriet (240g)
1 pk gelépulver med sitronsmak
2,5 dl vann
1 boks Røros Rømme™
3 dl fløte
100 g melis
1 ts vaniljesukker
Gelélokk:
3 dl vann
1 pk gelêpulver med valgfri smak, f.eks jordbær
Bær til pynt
Slik gjør du det:
Kjeksbunnen:
- Kjør kjeks i en foodprosessor eller blender til kjeksen er knust. Tilsett smeltet smør og bland sammen.
- Fordel kjeksblandingen i en rund form kledd med bakepapir i bunn. Trykk den ned jevnt i hele bunnen og sett kaldt mens du lager resten av kaka.
Ostefyllet:
- Kok opp vannet i en liten kjele og tilsett sitrongelépulveret og rør til alt er oppløst.
- Kjør cottage cheesen og rømmen til en klumpfri masse i en foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Sikt deretter inn melis og vaniljesukker inn og bland sammen.
- Pisk fløte til en luftig krem. Ved deretter kremen forsiktig inn i ostemassen.
- Bland inn en liten del av ostemassen i geléen for å unngå at den klumper seg. Bland deretter inn sitrongeléen i ostefyllet. Geléen bør ikke være form varm når dette gjøres.
- Hell ostemassen over den kalde kjeksbunnen i springformen.
- Dekk over med en tallerken og la kaka stå kaldt i minst 4 timer.
Gelélokk:
- Kok opp vannet og tilsett gelépulveret. Rør til alt er oppløst. Avkjøl noe.
- Hell geléen over den stivnede ostekaka og sett den kjølig til geléen har stivnet.
Ta den ut av formen og pynt med f.eks friske bær før servering.