Ostekake med cottage cheese

Ostekake er en kake som er obligatorisk på alle festbord, og det med god grunn! En fløyelsmyk og fristende kake. I denne ostekaka har vi byttet ut kremosten med cottage cheese.

Dette trenger du:

Kjeksbunnen:

250 g Divestive-kjeks eller Tom&Jerry-kjeks
100 g Røros Smør™

Ostefyllet:

1 boks cottage cheese fra Rørosmeieriet (240g)
1 pk gelépulver med sitronsmak
2,5 dl vann
1 boks Røros Rømme™
3 dl fløte
100 g melis
1 ts vaniljesukker

Gelélokk:

3 dl vann
1 pk gelêpulver med valgfri smak, f.eks jordbær

Bær til pynt

Slik gjør du det:

Kjeksbunnen:

  1. Kjør kjeks i en foodprosessor eller blender til kjeksen er knust. Tilsett smeltet smør og bland sammen.
  2. Fordel kjeksblandingen i en rund form kledd med bakepapir i bunn. Trykk den ned jevnt i hele bunnen og sett kaldt mens du lager resten av kaka.

Ostefyllet:

  1. Kok opp vannet i en liten kjele og tilsett sitrongelépulveret og rør til alt er oppløst.
  2. Kjør cottage cheesen og rømmen til en klumpfri masse i en foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Sikt deretter inn melis og vaniljesukker inn og bland sammen.
  3. Pisk fløte til en luftig krem. Ved deretter kremen forsiktig inn i ostemassen.
  4. Bland inn en liten del av ostemassen i geléen for å unngå at den klumper seg. Bland deretter inn sitrongeléen i ostefyllet. Geléen bør ikke være form varm når dette gjøres.
  5. Hell ostemassen over den kalde kjeksbunnen i springformen.
  6. Dekk over med en tallerken og la kaka stå kaldt i minst 4 timer.

Gelélokk:

  1. Kok opp vannet og tilsett gelépulveret. Rør til alt er oppløst. Avkjøl noe.
  2. Hell geléen over den stivnede ostekaka og sett den kjølig til geléen har stivnet.

Ta den ut av formen og pynt med f.eks friske bær før servering.