Kaker og bakst Ostekake med solbær på en short bread bunn Denne ostekaka fra Anna Elinor Skjelkvåle er verdt å teste ut!Slik gjør du Forvarm ovnen til 160 grader I en passe stor bolle, visp sammen smør, sukker og vaniljeessens. Gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Sikt sammen det tørre og tilsett i omganger, for å unngå unødvendig søl. Kjevl deigen til 1,5 cm tykkelse og bruk en 22cm rund springform som du har smurt inn med litt fett. Sett den kjølig minimum 30 minutter før steking. Bruk en gaffel til å stikke flere hull i bunnen og stek den i 20 minutter. Skru ovnen ned til 150 grader. Ved bruk av en k-krok, rør sammen Røros Rømme, kremost, sukker og vaniljeessens. Tilsett deretter et egg om gangen og stopp med en gang du har en fin røre. Tilsett ostefyllet over short bread bunnen og ved bruk av en gaffel vend forsiktig inn syltetøyet så du ender opp med et fint mønster av rosa syltetøy. Stek kaka i 1 time og 15 minutter, til den er fast og gyllen i kantene. Produkter brukt i denne oppskriften Alle produkter Økologisk Røros Smør™ Økologisk Røros Yoghurt Naturell Se flere fristende oppskrifter Alle oppskrifter Kyllinglår marinert i Syrna Naturell med smørsaus Enkle bagels med skjørost Enkel og rask ripskake