Kolakaker

Dette trenger du for ett brett (ca. 50)

100 g Røros Smør eller Røros Smør Mild
100 g sukker
3 ss (ca 50 g) sirup
150 g hvetemel
1/2 ts vaniljesukker
knappe 1/2 ts bakepulver
knappe 1/2 ts natron

Slik gjør du:

1. Rør smør og sukker til det er hvitt. Jeg brukte kjøkkenmaskina til dette. Rør så inn sirup. Vei opp melet og bland inn vaniljesukker, bakepulver og natron i melet. Tilsett dette i røra og rør sammen til en deig.

2. Del deigen i to, og rull ut til to pølser som er ca 40 cm lange. Legg de på bakepapir på stekebrettet. Klapp de flate, enten med hånda eller en stekespade til de er ca 5 cm brede.

3. Stek i ca 12-14 min på 175 grader eller til de begynner å bli litt brune i kantene. Hvis du vil ha sprø kjeks, så kan du la de stå i ovnen i noen minutter til, til de er litt brune over hele.

4. Ta de ut, dra bakepapiret av og over på benken. Bruk en pizzaskjærer og del i ca 1,5 cm brede kjeks med en gang. Avkjøl. Kos deg!