Julas pepperkaker

Dette trenger du

200 g sukker
150 g sirup
150 g Røros Smør Mild
1,5 dl Fløte
ca 4-500 g hvetemel
1 ½ ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
½ ts malt pepper
2 ts natron

Slik gjør du:

1. Jeg bruker å blande alt i en kjele.

2. Smelt smøret. Tilsett sirup og rør den ut, deretter sukker og så fløte. Bland krydder og natron inn i melet, rør så inn dette.

3. Sett lokket på kjelen og la dette stå over natten i kjøleskap, så deigen får sette seg.

4. Kjevle ut til en ca 2-3 mm tykk leiv og stikk ut pepperkaker. Tynne kaker blir sprø, lager du de tykkere, så vil de bli myke inni.

5. Hvis du større kaker, eks. til pepperkakehus, så er det lurt å prikke dem med en gaffel så de ikke bobler seg. Det er også lurt å kjevle ut oppå bakepapiret, slik at du slipper å flytte på delene før steking. På denne måten holder de seg fine i fasongen og det blir enklere å montere huset.

6. Stek på ca 175 grader i 8-10 min. Jo lengre steketid, jo sprøere pepperkaker.