Grove muffins

Saftige, grove muffins! Perfekt til frokost eller lunsj. Metter mye og er perfekte i en travel hverdag.

Dette trenger du til ca. 20 muffins:

500 g siktet mel

250 g fin sammalt mel

250 g grov sammalt mel

100 g Røros Smør™, smeltet og temperert

7 dl temperert Helmjølk

1 pk gjær

2 ts sukker

1 ts salt

100 g Cottage Cheese

Solsikkefrø

Strimlet skinke

Pensle med egg før steking.

Slik gjør du det:

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.
  2. Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
  3. Rør ut gjær i væsken.
  4. Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5-6 minutter for å sørge for at ingrediensene er godt blandet sammen.
  5. Bland inn Cottage Cheese og skinke.
  6. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
  7. Fyll muffinsformene med deigen.
  8. Legg over på stekebrett. Etterhev.
  9. Pensle med egg og strø over ost før steking.
  10. Stek på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
  11. Avkjøl på rist.