Grove muffins
Saftige, grove muffins! Perfekt til frokost eller lunsj. Metter mye og er perfekte i en travel hverdag.
Dette trenger du til ca. 20 muffins:
500 g siktet mel
250 g fin sammalt mel
250 g grov sammalt mel
100 g Røros Smør™, smeltet og temperert
1 pk gjær
2 ts sukker
1 ts salt
Solsikkefrø
Strimlet skinke
Pensle med egg før steking.
Slik gjør du det:
- Smuldre gjær i en bakebolle.
- Smelt Røros Smør, ha i Helmjølk og la blandingen bli temperert. Tips: Sjekk med fingeren din om blandingen har riktig temperatur.
- Rør ut gjær i væsken.
- Ha i salt, sukker og mel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5-6 minutter for å sørge for at ingrediensene er godt blandet sammen.
- Bland inn Cottage Cheese og skinke.
- Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
- Fyll muffinsformene med deigen.
- Legg over på stekebrett. Etterhev.
- Pensle med egg og strø over ost før steking.
- Stek på midterste rille i stekeovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Husk på at alle ovner er ulike, så det kan være lurt og følge litt ekstra med de siste minuttene av steketiden.
- Avkjøl på rist.