Biff nok en gang: Rødbetbiff

Denne biffen inneholder masse godsaker og masse næring. Fargen blir også helt nydelig. De er fine og fryse og kan varmes opp igjen i panna, i stekeovnen eller i mikroen.

Dette trenger du for 25 rødbetebiffer

4 egg
700 g rødbeter
2 små sjalottløk
3 vårløk
50 g parmesan
1 dl ukokt quinoa
50 g tørkede tranebær
1 beger Cottage Cheese
Pepper etter smak
Ev. salt
Ev. griljermel eller egg til å justere konsistensen
Røros Smør til steking

Slik gjør du:

1. Kok qunioa som beskrevet på pakken og sett til avkjøling.

2. Bløtlegg de tørkede tranebærene i en liten kopp ved å helle på kokende vann til det dekker bærene. La stå.

3. Skrell og riv rødbetene i små strimler. Jeg brukte rivjernet på kjøkkenmaskina på minste størrelse. Vær oppmersom på at rødbeter har veldig sterkt fargestoff når du jobber med dem, så du ikke ødelegger klær el. Riv så parmesan på samme vis.

4. Hakk eller riv løken og vårløken i små biter. Jeg brukte fortsatt rivjernet på kjøkkenmaskina, men på en grovere innstilling.

5. Hell vannet av tranebærene.

6. Bland alle ingrediensene sammen, med unntak av tranebær og cottage cheese. Disse has oppi til slutt, rør så lett sammen. Deigen skal være så fast som mulig, samtidig som det skal være mulig å forme en ball av den. Reguler konsistensen med mer egg eller griljermel.

7. Salte og pepre etter smak.

8. Sett kaldt i en liten halvtime så det får sette seg. Lag ca 24 kaker som du setter på 2 smurte (godt med Røros Smør) stekebrett og stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. De kan også stekes i panna på lav-medium varme, 3-5 minutter på hver side.

Fine å fryse, kan så varmes opp igjen i panna, i stekeovnen eller i mikroen 🙂