Fredagspai med mye godt
Passer perfekt til en høstkveld med besøk. Enkel å lage og kan varieres ut i fra hva man har lyst på og/eller hva man har i kjøleskapet. F.eks kan det hende du har rester av bacon og cottage cheese i kjøleskapet som kan brukes til pai.
Dette trenger du
Paideig:
100 g Røros Smør™ i terninger
165 g siktet speltmel
3 ss kaldt vann
1 boks Cottage Cheese (ca 240 g)
Fyll
200 g bacon
300 skinke i terninger
450 g spinat (frossen går også fint)
2 fedd hakket hvitløk
2 rødløk i skiver
Eggestand
6 egg
1/2 beger Cottage Cheese (ca 120 g)
3 dl Helmjølk
1 ts tørket oregano (eller etter smak)
1/2 ts chiliflak (eller etter smak)
Salt og pepper etter smak
Topping
Revet hvitost
Salat
Slik gjør du:
1. Smuldre smør og mel med fingrene, tilsett så kaldt vann og cottage cheese og arbeid det sammen til en deig. La deigen hvile minst 20 min i kjøleskapet. Den kan godt ligge til neste dag.
2. Mens deigen hviler, kutter du bacon i biter og freser det i panna til det blir gyllent og litt sprøtt. Legg baconet til side og surr spinaten i panna sammen med hvitløk.
3. Visp sammen ingrediensene til eggestanden.
4. Klem paideigen utover i forma. Forstek på 220 grader i 15-20 min.
5. Fordel så bacon, skinke, spinat (uten vannet) og rødløk utover bunnen. Tøm eggestanden over. Stek videre i ca 30 min. Strø så over revet hvitost og stek videre i ca 15 min. til osten er gyllen og selve paien har stivnet på midten.
6. Server med salat og ev. hvitløksbrød.