Verdens beste julekonfekt

Slik lager du browniesbunn

250 g Røros Smør Mild
250 g brunt sukker
250 g hvitt sukker
4 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g kakaopulver
Valgfritt: hakkede valnøtter, ca 100 g

Glasur

100 g 70% sjokolade
1 ts Røros Smør
Strøssel

Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en kjele på middels varme. Jeg synes det er like greit å blande alt oppi kjelen, så slipper jeg å vaske mer enn jeg må :).

2. Tilsett sukkeret og rør det inn. Dette vil gjøre at smøret avkjøler seg litt fortere. Det er viktig at smøret ikke er for varmt når egget skal oppi, for da blir egget «stekt» og du får biter av stekt egg i røra.

3. Bland bakepulver, vaniljesukker og kakao inn i hvetemelet.

4. Tilsett to egg (ett og ett) og rør inn. Rør så inn halvparten av melblandingen. Gjenta med resten av eggene og melet.

5. Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren utover. Sett langpanna litt ned i ovnen og stek på 175 gr i ca en halvtime. Det er viktig at kaka er myk når du tar den ut. Det er nesten bedre at den er for bløt enn at den er for mye stekt.

Jeg bruker å vente til dagen etter med å gjøre resten, for det er vanskelig å dele en nystekt brownies pent. Del i passende biter, for eksempel 2×2 cm med en skarp kniv. Varm sjokolade og smør i vannbad til det er flytende. Sett bitene oppå en gaffel og dypp nedi sjokoladen. Pynt med strø. Oppbevar kaldt.