Varmende muffins

Nå som høsten er godt i gang er det ekstra godt med varmende muffins! Disse er laget med Røros Rømme, som løfter smaken og gir ett ekstra luftig og smakfullt resultat.

Dette trenger du til ca. 7 store muffins:

Ingredienser:
• 270 g hvetemel
• 70 g brun farin
• 2 ts bakepulver
• 1/2 teskje salt
• 2 dl melk
• 110 g Røros Smør
• 1 dl lønnesirup
• 60g Røros Rømme
• 1 egg
• 1/2 teskje vanilje essens
• 1 ss grovthakkede pecan
• 1 ss kanel
TOPPING:
• 3 ss mel
• 3 ss sukker
• 2 ss pecan nøtter
• 1/2 teskje kanel
• 2 spiseskjeer Røros Smør

Slik gjør du det:

Miks sammen alt det tørre.
I en annen bolle bland sammen melk, smør, sirup, rømme, egg og vanilje essens.
Bland det våte og det tørre godt sammen.
Fyll muffinsformene til de er ca. 2/3 full.
For toppingen, bland mel, sukker, nøtter og kanel og «smuldre» inn smøret» Strø dette over muffinsformene.
Stek i 16-20 minutter på 210 grader. Test gjerne med en tannpirker om det er en gjennomstekt.
Server disse varme.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).