Vannbakkels fylt med vaniljekrem

Vannbakkels

2 dl vann

150 g Røros Smør

120 g siktet hvetemel

3 egg

Vaniljekrem

3 eggeplommer

100 g sukker

3 ss siktet hvetemel

3 dl melk

Krem

2 dl fløte

1 ss sukker

Vannbakkels

Skru ovnen på 200 grader

1. Kok opp vann og smør.

2. Tilsett mel og rør godt til alt er blandet, Nå er deigen fast.

3. Avkjøl deigen litt. Tilsett ett og ett egg og rør godt i mellom.

4. Ha røra over i en sprøytepose og klem ut små topper på et bakepapir.

5. Fyll litt vann i et glass, dypp to fingre nedi og stryk over alle vannbakkelsene. Dette hjelper vannbakkelsene å blåse seg opp når de er i ovnen.

6. Stek på 200 grader i 15 minutter, skru deretter ned til 175 grader og stek videre i 20 min

 

Vaniljekrem

1. Visp sammen egg, sukker, mel og melk i en kjele.

2. Varm blandingen opp under omrøring på middels varme til det akkurat begynner å koke. Avkjøl

3. Visp kremfløte og sukker i en bolle

4. Bland forsiktig sammen vaniljekremen med kremen med en slikkepott.

 

Hvordan fylle vannbakkelsene med vaniljekrem

1. Skjær et kryss i bunnen av vannbakkelsene med en kniv

2. Sprøyt inn vaniljekrem

3. Server med smeltet sjokolade eller som de er

Produkter