Tyttebærmuffins

Saftige tyttebærmuffins laget med Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet.

Disse muffinsene er varme, syrlige og saftige!

Dette trenger du til ca. 20 muffins:

125 g mykt Røros Smør

100 g hvitt sukker

100 g brun farin

2 egg

1,25 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 1,5 % fett

250 g hvetemel

50 g grov sammalt hvete

1 ts. bakepulver

0,5 ts. natron

1 klype salt

1 ss kanel

2 ss kardemomme

5 dl tyttebær

Slik gjør du det:

  1. Pisk romtemperert Røros Smør sammen med 100 g hvitt sukker og 100 g brun farin til det er hvitt.
  2. Bland så inn 2 egg
  3. Vend inn Tjukkmjølk,  hvetemel, grov sammalt hvete, bakepulver, natron, kanel, kardemomme og 1 klype salt.
  4. Vend inn 5 dl tyttebær (fersk eller frosset) til slutt.
  5. Fyll 10 store eller 20 små muffinsformer.
  6. Strø litt sukker over hver form. Stek i 15-20 min på 190 grader. Sjekk med tannstikker om de er ferdige.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).