Tyttebærmuffins
Saftige tyttebærmuffins laget med Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet.
Disse muffinsene er varme, syrlige og saftige!
Dette trenger du til ca. 20 muffins:
125 g mykt Røros Smør™
100 g hvitt sukker
100 g brun farin
2 egg
1,25 dl Tjukkmjølk 1,5 % fett
250 g hvetemel
50 g grov sammalt hvete
1 ts. bakepulver
0,5 ts. natron
1 klype salt
1 ss kanel
2 ss kardemomme
5 dl tyttebær
Slik gjør du det:
- Pisk romtemperert Røros Smør sammen med 100 g hvitt sukker og 100 g brun farin til det er hvitt.
- Bland så inn 2 egg
- Vend inn Tjukkmjølk, hvetemel, grov sammalt hvete, bakepulver, natron, kanel, kardemomme og 1 klype salt.
- Vend inn 5 dl tyttebær (fersk eller frosset) til slutt.
- Fyll 10 store eller 20 små muffinsformer.
- Strø litt sukker over hver form. Stek i 15-20 min på 190 grader. Sjekk med tannstikker om de er ferdige.