Tronds lunsjomelett

Trond er meieribestyrer på Rørosmeieriet. Hans tips er å lage en ekstra omelett, avkjøl og del i to, så har du mettende, fargerik og næringsrik lunsj til dagen etter. Den kan spises som den er, med litt salat eller på ei skive.

Skjørost er som en proteinrik og nesten fettfri cottage cheese, og den passer perfekt i omelett.

Dette trenger du for 2 personer

2 ss Røros Smør
50 g bacon
4 sopp
1 neve paprika
1 neve vårløk
3 egg
3 store ss Skjørost
3 ss Fløte
Pepper

Slik gjør du:

1. Skjær bacon i terninger og del sopp og grønnsaker i passende biter.

2. Sett stekepannen på medium-høy varme. Smelt smør og brun bacon. Tilsett sopp og la det frese videre. Ha i grønnsakene. Skru ned varmen til medium varme.

3. Visp egg, skjørost og fløte. Ha eggeblandingen i panna. La omeletten stivne på medium-lav varme. Kvern pepper over etter smak.

4. Avkjøl, del i to og oppbevar i kjøleskap til dagen etter. Server med salat eller ei brødskive.