Torilds rundstykker

Ingenting smaker bedre enn nystekte rundstykker med godt pålegg. Disse er anvennelige og passer ypperlig til frokost, lunjs, på tur eller i matpakka. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned.

Dette trenger du for 40 rundstykker

1,5 kg hvetemel
500 g sammalt hvete
3 dl linfrø, solsikkefrø el
250 g Røros Smør
Ca 50 g fersk gjær
1 ts salt
2 ss sukker
1 liter Tjukkmjølk eller Syrna Naturell
2,5 dl vann

Slik gjør du:

1. Bland det tørre i en bakebolle. Smelt smøret, bland i tjukkmjølk og vann og varm til 37°C. Smuldre gjæren oppi væska og rør den godt inn.

2. Tilsette væsken oppi det tørre. Elt godt til deigen har samlet seg. Reguler med mel, hvis den er for bløt.

3. La deigen heve i 40 min.

4. Forvarm ovnen til 225°C.

5. Elt deigen litt, del i emner og trill ut rundstykker. Sett de på en stekeplate dekket med bakepapir og la de etterheve i 10 min.

6. Stek i ca 12 min. Avkjøl på rist.