Tilslørte rabarbrapiker med skjørostkrem

Tilslørte rabarbrapiker en en vri på den klassiske desserten tilslørte bondepiker. Dette er en fristende dessert med en perfekt kombinasjon av det syrlige fra rabarbraen, den fyldige kremen med skjørost og krønsj fra havre – og flatbrødknasen.

Dette trenger du til 4 porsjoner

Rabarbrakompott:

200 g rabarbra, ferdig renset vekt
100 gram jordbær
100 gram sukker
0,5 dl vann
1 ts maisenna

Skjørostkrem:

1 boks Skjørost (160g)
2 dl fløte
2 ss sukker

Flatbrødkrønsj:
40 gram havregryn
1 dl knust flatbrød, gjerne Røros Flatbrød
2 ss Røros Smør™
1 ss sukker

Slik gjør du det:

Rabarbrakompott:

  1. Rens rabarbra og jordbær og del dem i biter. Ha dem i en kjele sammen med sukker og vann.
  2. Kok opp og la blandingen småkoke til det begynner å løse seg opp.
  3. Rør ut maisenna ut i en kopp med litt kaldt vann. Hell i en tynn stråle i rabarbrakompotten mens du rører.
  4. La koke i noen minutter til det tykner.
  5. Avkjøl til den er helt kald.

Skjørostkrem:

  1. Stavmiks skjørosten med litt av fløten til en jevn masse.
  2. Pisk resten av fløten til krem og vend de to delene forsiktig sammen.

Flatbrødkrønsj:

  1. Smelt smøret i en panne, tilsett havregryn, knust flatbrød og sukker.
  2. Rør rundt på middels varme til det blir gyllent i fargen og sprøtt. Avkjøl.

Montering:

Legg lagvis kompott, skjørostkrem og flatbrødkrønsj i passende serveringsglass. Avslutt med et dryss flatbrødkrønsj på toppen.