Terazzo ostekake med Tjukkmjølk

Denne lekre ostekaka er inspirert at Matklubben Trondheim. Den danner et nydelig terazzo mønster med å bruke gelé i ulike farger. Vi har laget denne ostekaka med en vri, nemlig med Tjukkmjølk istedet for rømme. Det gir kaka en god friskhet.

Dette trenger du (til en rund form 22-24cm):

Geléen:
2 pk gelépulver i smakene jordbær og blåbær
Konditorfarge

Kjeksbunnen:
200g digestivekjels eller Tom og Jerry-kjeks
75 g Røros Smør™

Ostefyllet:
6 plater gelatin
200 g kremost
3 dl Tjukkmjølk 4,0% fett
3 dl fløte
125 g sukker
1 stk sitron

Slik gjør du det:

Geléen:

  1. Lag geléen minst 4 timer før eller dagen i forveien. Følg anvisningen på pakken.
  2. Etter å ha laget opp de to fargene tar du halvparten av den røde og halvparten av den blå i nye skåler slik at du har 4 skåler totalt. Tilsett konditorfarge etter eget ønske for å blande slik at det blir totalt 4 ulike farger. F.eks blir rød gelé med gul konditorfarge får du oransje. Sett kaldt til det stivner.
  3. Hakk deretter opp geléen i noen større og noen mindre biter som skal danne terazzomønsteret.

Kjeksbunnen:

  1. Ble bunnen av springformen med bakepapir.
  2. Smelt smøret og knus kjeksen til fine smuler.
  3. Bland det smeltede smøret med kjeksen og press blandingen ned i bunnen. Sett kaldt mens du lager resten.

Ostefyllet:

  1. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann.
  2. Klem ut saften av sitronen i et dl-mål og fyll opp med vann til du har 1 dl væske.
  3. Ha sukker og sitronvann i en kjele og kok opp. Ta av kjelen fra varmen og tilsett gelatinplatene og rør til alt er oppløst.
  4. Rør sammen romtemperert kremost og Tjukkmjølk i en bolle
  5. Pisk fløte til krem og vend inn i kremostblandingen.
  6. Tilsett geltatinblandingen i en tynn stråle mens du rører inn i ostefyllet. Blandingen må ikke være for vamrm, men litt avkjølt.
  7.  Vend den hakkede geléen forsiktig inn i ostekremen og hell massen over kjeksbunnen. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet.

Pynt med f.eks krem og bær.