Suksessterte i langpanne med luftig gul krem
Dette er en suksessterte til mange, langet i langpanne med en luftig gulkrem som smelter på tungen. En skikkelig klassiker som alltid forsvinner på kakebordet.
Dette trenger du (til en langpanne ca. 30x40cm):
Kakebunnen:
8 eggehviter
500 g melis
500 g mandler
2 ts bakepulver
Luftig gul krem:
8 eggeplommer
2 dl fløte
125 g sukker
1/2 vaniljestang
225 g mykt Røros Smør™
Slik gjør du det:
Kakebunnen:
- Kjør mandlene grovt i en foodprosessor.
- Skill eggeplommer fra eggehviter og pisk eggehvitene med melis til marengs i en kjøkkenmaskin eller håndmikser.
- Vend inn mandlene og bakepulveret.
- Kle en langpanne med bakepapir og bre marengsen jevnt utover.
- Stek på 175 grader midt i ovnen i 30-35 min.
- Avkjøl på rist.
Gulkrem:
- Rør sammen eggeplommer, sukker, fløte og vaniljestang i en tykkbundet kjele. Visp hele tiden, og la blandingen komme opp mot kokepunktet til massen tykner. Vær forsiktig med varmen slik at ikke eggene blir til eggerøre.
- Trekk kjelen bort fra varmen når massen har tyknet og avkjøl.
- Når den gule massen er avkjølt visper du inn smøret ved hjelp av en håndmikser eller visp. Jo lengre du visper, jo lysere og luftigere blir kremen.
- Fordel kremen utover den avkjølte kakebunnen. Enten kan du bre den utover med en slikkepott eller skje, eller bruke en sprøytepose for å lage et fint mønster.