Suksessterte i langpanne med luftig gul krem

Dette er en suksessterte til mange, langet i langpanne med en luftig gulkrem som smelter på tungen. En skikkelig klassiker som alltid forsvinner på kakebordet.

Dette trenger du (til en langpanne ca. 30x40cm):

Kakebunnen:
8 eggehviter
500 g melis
500 g mandler
2 ts bakepulver

Luftig gul krem:
8 eggeplommer
2 dl fløte
125 g sukker
1/2 vaniljestang
225 g mykt Røros Smør™

Slik gjør du det:

Kakebunnen:

  1. Kjør mandlene grovt i en foodprosessor.
  2. Skill eggeplommer fra eggehviter og pisk eggehvitene med melis til marengs i en kjøkkenmaskin eller håndmikser.
  3. Vend inn mandlene og bakepulveret.
  4. Kle en langpanne med bakepapir og bre marengsen jevnt utover.
  5. Stek på 175 grader midt i ovnen i 30-35 min.
  6. Avkjøl på rist.

Gulkrem:

  1. Rør sammen eggeplommer, sukker, fløte og vaniljestang i en tykkbundet kjele. Visp hele tiden, og la blandingen komme opp mot kokepunktet til massen tykner. Vær forsiktig med varmen slik at ikke eggene blir til eggerøre.
  2. Trekk kjelen bort fra varmen når massen har tyknet og avkjøl.
  3. Når den gule massen er avkjølt visper du inn smøret ved hjelp av en håndmikser eller visp. Jo lengre du visper, jo lysere og luftigere blir kremen.
  4. Fordel kremen utover den avkjølte kakebunnen. Enten kan du bre den utover med en slikkepott eller skje, eller bruke en sprøytepose for å lage et fint mønster.