Snurrer med vaniljekrem

Ingenting slår duften av nystekte boller! Vaniljekrem og boller går som hånd i hanske. Ved å elte inn smøret til slutt får du en deig som er smidig og lett å jobbe med. Her kan du lage snurrene med eller uten kanel etter eget ønske.

Dette trenger du til 30 snurrer:

Ca. 1,2 kg hvetemel
250 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
3 ts kardemomme
6 dl Helmjølk
2 egg+1 egg til pensling
250 gram romtemperert Røros Smør 1 % havsalt

Vaniljekrem, enten hjemmelaget eller ferdig. Oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem finner du her
Kanel, valgfritt

Slik gjør du det:

  1. Bland alt det tørre i en bakebolle eller i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.
  2. Pisk egg og mjølk og varm opp til 35 grader. Smuldre i gjær og bland sammen.
  3. Bland mjølkemiksen med det tørre og elt til deigen blir glatt og smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt det godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du gjerne sette opp hastigheten ett hakk fra istad.
  5. La heve til dobbel størrelse på et lunt sted tildekket med plast.
  6. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ha på vaniljekremen og kanel og du ønsker det og rull den sammen. Del opp i omtrent 30 stykker og legg de flate på et bakepapirkledd stekebrett.
  7. Etterhev på et lunt sted i en halvtime.
  8. Pensle med egg og stek på 200 grader i omtrent 16-19 min, avhengig av ovn.