Snurrer med vaniljekrem
Ingenting slår duften av nystekte boller! Vaniljekrem og boller går som hånd i hanske. Ved å elte inn smøret til slutt får du en deig som er smidig og lett å jobbe med. Her kan du lage snurrene med eller uten kanel etter eget ønske.
Dette trenger du til 30 snurrer:
Ca. 1,2 kg hvetemel
250 g sukker
1/2 pakke fersk gjær
3 ts kardemomme
6 dl Helmjølk
2 egg+1 egg til pensling
250 gram Røros Smør™ romtemperert
Vaniljekrem, enten hjemmelaget eller ferdig. Oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem finner du her
Kanel, valgfritt
Slik gjør du det:
- Bland alt det tørre i en bakebolle eller i bollen som hører til kjøkkenmaskinen.
- Pisk egg og mjølk og varm opp til 35 grader. Smuldre i gjær og bland sammen.
- Bland mjølkemiksen med det tørre og elt til deigen blir glatt og smidig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
- Tilsett terninger av det romtempererte smøret og elt det godt inn. Bruker du kjøkkenmaskin kan du gjerne sette opp hastigheten ett hakk fra istad.
- La heve til dobbel størrelse på et lunt sted tildekket med plast.
- Kjevle ut deigen til et stort rektangel, ha på vaniljekremen og kanel og du ønsker det og rull den sammen. Del opp i omtrent 30 stykker og legg de flate på et bakepapirkledd stekebrett.
- Etterhev på et lunt sted i en halvtime.
- Pensle med egg og stek på 200 grader i omtrent 16-19 min, avhengig av ovn.