Sjokoladekake

Denne oppskriften på sjokoladekake er en favoritt blant både store og små.

Kaka er saftig og smakfull. Her er den pyntet med geitrams som er en spiselig og nydelig sommerblomst.

Oppskrifta gir ei høy kake i rund form på ca 22 cm i diameter.

Hvis du dobler oppskriften så blir det passe til en langpanne, perfekt til sommeravslutningen.

Kakebunn

125 g Røros Smør – romtemperert

300 g sukker

50 g kokesjokolade i biter

2 dl tjukkmjølk

3 ts bakepulver eller natron

1 ts ekte vaniljesukker

300 g hvetemel

2 egg

Glasur

125 g smør

300 g melis

1 ss sterk kaffe (kan droppes)

100 g kokesjokolade i biter

1 egg

Geitrams til pynt

Kakebunn:

1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.

2. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser.

3. Smelt sjokoladen på svak varme i mikrobølgeovnen. Stopp og rør om underveis så den ikke blir kornete. Den kan også smeltes i vannbad.

4. Bland tjukkmjølk og den smeltede sjokoladen sammen.

5. Vei opp melet og bland med bakepulver/natron og vaniljesukker. Sikt 1/2 av melblandingen inn i smørblandingen, så 1/2 av melkeblandingen. Gjenta til alt er blandet sammen. Rør til slutt inn eggene, 1 om gangen.

6. Stek på 175 grader i 30 min.

 

Glasur:

1. Skyll geitramsen forsiktig i kaldt vann. La den tørke av på kjøkkenpapir.

2. Smelt smøret, ikke la det koke. Rør sjokoladen inn i smøret til all sjokoladen har smeltet. Rør inn melis. Tilsett så ev. kaffe og til slutt ett egg. Rør hardt til du har en blank og fin glasur. Juster eventuelt tykkelsen på glasuren med melis. Husk at glasuren blir hardere når den blir kald.

3. Del kaka i 2 og smør litt under halvparten av fyllet inni kaka og resten oppå. Hvis du lager i langpanne, så tar du alt fyllet oppå. Helle glasuren oppå mens kaka er varm for ei ekstra saftig kake.

Pynt med geitrams.

Produkter