Sjakkruter til jul

Klassiske julekaker men kan like gjerne bakes resten av året også. Sjakkrutene holder seg lenge i en tett boks.

Dette trenger du for ca. 50 kjeks

200 g Røros Smør™ 1% havsalt, i terninger og romtemperert
250 g sukker
200 g siktet hvetemel
100 g potetmel
1 ss vaniljesukker – helst en type som er laget på ordentlig vaniljestang
1 ts bakepulver
1,5 ss bakekakao

Slik gjør du:

  1. Rør smør og sukker hvitt, gjerne i en kjøkkenmaskin med k-visp.
  2. Sikt på mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker blandet samme. Ikke kakaoen da denne kun skal i halve deigen. Kna det godt sammen.
  3. Del deigen i 2 deler og kna kakaoen inn i den ene delen.
  4. Rull deigene ut til 2 hvite og 2 bruke stenger. Legg dem mot hverandre i sikk-sakk og trykk sammen til en firkantet stang. Skjær skiver som er fra 1/2 til 1 cm tykke.
  5. Legg dem på stekebrett med bakepapir og stek på 190 grader i ca 10 min.