Sitron-og valmuefrø scones

Denne oppskriften på scones fra Anna Elinor Skjelkvåle er verdt å teste ut! Nydelig og sprø på utsiden og myke inni. De er perfekte «attåt» kaffen eller som noe søtt i forbindelse med helgefrokosten.

Dette trenger du:

250 g hvetemel
100 g sukker
100 g Røros Smør™
150 g Tjukkmjølk 4% fett
2 ss sitronjuice
1 ts bakepulver
1 klype salt
Skall fra en sitron
Valmuefrø

Foto: Anna Elinor Skjelkvåle

Slik gjør du det:

  1. Riv smøret fint og sett på frys
  2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene inkludert sukkeret.
  3. Kna sammen de tørre ingrediensene med smøret, rask og forsiktig.
  4. Bland sammen alt det våte og kna inn i deigen.
  5. Stekes på 200 grader i 15 minutter.