Shortbread

Dette trenger du til en panne:

175 g Røros Smør
60g melis
1 ts vanilje essens
210 g mel
2 ss vann

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 160 grader. Pensle formen med smeltet smør.

Pisk smør til det er hvitt. Tilsett så melis, vann og vanilje essens. Pisk det godt sammen. Tilsett mel og kjør til godt blandet. Kna så deigen på en ren overflate frem til den er glatt. Press så deigen inn i formen. Bruk en gaffel og stikk hull i hele overflaten.

Stek i 30-35 minutter eller til gyllen.. Avkjøl så kjeksen i pannen i ca.10 minutter. Vend formen over på en skjærefjøl. Del opp kjeksen mens den enda er varm.

Disse kjeksene er gode som de er, men kan godt pyntes med smeltet sjokolade.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet). 

 

 

Foto: Tom Gustavsen