Scones med skjørost og byggmjøl
Scones går raskt å lage og er den perfekte overraskelsen å servere til frokost eller kveldsmat. De trenger ikke heving og de er perfekte å ha med på tur eller i matpakka. Disse sconsene har også et høyt proteininnhold og vil mette godt.
Dette trenger du
250 gr byggmjøl (f.eks fra Dyrk mølle)
300 g økologisk Skjørost fra Rørosmeieriet
2 egg (f.eks fra Galåvolden Gård)
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl Helmjølk
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene til en smidig deig.
2. Bruk to skjeer og fordel 9 scones utover bakepapir.
3. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 12-15 minutter
Godt med for eksempel Røros Smør og syltetøy.
Visste du at skjørost er selveste ur-osten? Skjør og skyr er variasjoner over det gammelnorske ordet for «sur» og skjørosten har fått sitt navn fordi den lages av syrnet mjølk og uten osteløpe.