Scones med skjørost og byggmjøl

Scones går raskt å lage og er den perfekte overraskelsen å servere til frokost eller kveldsmat. De trenger ikke heving og de er perfekte å ha med på tur eller i matpakka. Disse sconsene har også et høyt proteininnhold og vil mette godt.

Dette trenger du

250 gr byggmjøl (f.eks fra Dyrk mølle)
300 g økologisk Skjørost fra Rørosmeieriet
2 egg (f.eks fra Galåvolden Gård)
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl Helmjølk

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til en smidig deig.

2. Bruk to skjeer og fordel 9 scones utover bakepapir.

3. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 12-15 minutter

Godt med for eksempel Røros Smør og syltetøy.

 

Visste du at skjørost er selveste ur-osten? Skjør og skyr er variasjoner over det gammelnorske ordet for «sur» og skjørosten har fått sitt navn fordi den lages av syrnet mjølk og uten osteløpe.