Saftige eplemuffins med crispy topp

Eplemuffins med kanel som er ekstra saftige og smakfulle muffins. Disse er fine å fryse så lag gjerne opp mange når du først holder på.

Du trenger:

125 g mykt Røros Smør
100 g hvitt sukker
100 g brunt sukker
2 egg
1,25 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 1,5% fett
250 g hvetemel
50 g grovt sammalt hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 klype salt
2-3 epler
Et dryss med kanel

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 190 grader.
  2. Pisk Røros Smør og sukker luftig.
  3. Pisk deretter inn 2 egg (ett og ett av gangen,) og bland inn Tjukkmjølk, mel, bakepulver, natron og salt.
  4. Skrell og skjær eplene i passende biter, og vend dem inn.
  5. Full 10 store eller 20 små muffinsformer. Strø litt sukker og kanel over hver form.
  6. Stek i 15-20 min. Sjekk med for eksempel med en tannpirker om de er ferdige.