Saftige eplemuffins med crispy topp
Eplemuffins med kanel som er ekstra saftige og smakfulle muffins. Disse er fine å fryse så lag gjerne opp mange når du først holder på.
Du trenger:
125 g mykt Røros Smør
100 g hvitt sukker
100 g brunt sukker
2 egg
1,25 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 1,5% fett
250 g hvetemel
50 g grovt sammalt hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 klype salt
2-3 epler
Et dryss med kanel
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 190 grader.
- Pisk Røros Smør og sukker luftig.
- Pisk deretter inn 2 egg (ett og ett av gangen,) og bland inn Tjukkmjølk, mel, bakepulver, natron og salt.
- Skrell og skjær eplene i passende biter, og vend dem inn.
- Fyll 10 store eller 20 små muffinsformer. Strø litt sukker og kanel over hver form.
- Stek i 15-20 min. Sjekk med for eksempel med en tannpirker om de er ferdige.