Saftige blåbærmuffins med crispy topp
Blåbærmuffins som blir ekstra saftige og smakfulle.
Disse er fine å fryse, så lag gjerne opp mange når du først holder på.
Du trenger:
125 gram mykt Røros Smør
100 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
2 egg
1,25 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 1,5% fett
250 gram hvetemel
50 gram grovt sammalt hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 klype salt
5 dl blåbær (ferske eller frosne)
Slik gjør du
- Sett stekovnen på 190 grader.
- Pisk smør og sukker luftig.
- Pisk deretter inn 2 egg (ett og ett av gangen) og bland inn Tjukkmjølk, mel, bakepulver, natron og 1 klype salt.
- Vend inn blåbær til slutt.
- Fyll 10 store eller 20 små muffinsformer. Strø litt sukker over hver form.
- Stek i 15-20 min. Sjekk med for eksempel en tannpirker om de er ferdige.