Saftig sjokoladekake

Oppskrift på saftig langpannekake med masse sjokoladekrem. Denne kaken er ekstra saftig og luftig på grunn av Bakemjølka!

Dette trenger du til en stor langpanne:

200 g Røros Smør™

400 g sukker

1 ts vaniljesukker

75 g sjokolade

3,5 dl Bakemjølk

3 store egg

2 ts bakepulver

2 ts natron

500 g hvetemel

Glasur:

100 g smør

100 g sjokolade

250 g melis – cirka – til passe tykk

1 lite egg

Valgfritt: 2 ss sterk kaffe

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Bland smør og sukker til det er hvitt og luftig.
  3. Smelt sjokolade og bland med Bakemjølk.
  4. Bland gradvis inn det tørre og våte.
  5. Rør lett til alt er blandet.
  6. Legg bakepapir i bunnen av en stor langpanne og fordel røren i formen.
  7. Stekes i ca.30 minutter midt i ovnen, eller til en tannstikker kommer ut ren.
  8. La kaken avkjøle seg før du smører på glasuren.

Glasuren:

  1. Smelt smør og sjokolade.
  2. Bland inn egg.
  3. Sikt sakte inn melis til du får ønsket konsistens.

Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).