Saftig sjokoladekake i to lag
En saftig og søt sjokoladekake med masse smakfull glasur som garantert vil falle i smak hos store og små i familien!
Dette trenger du til kakeform 22-24 cm:
Kakebunn:
3 egg
175 g sukker
100 g Røros Smør™
100 g kokesjokolade
130 g hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl Helmjølk
Sjokoladeglasur:
125 gram Røros Smør™
100 gram kokesjokolade
250 gram melis
1 egg
Slik gjør du det:
Kakebunn:
- Visp eggedosis av sukker og egg.
- Smelt smør og rør ut sjokoladen i det varme smøret.
- For å holde eggedosisen så luftig som mulig, ved forsiktig inn sjokoladeblandingen, hvetemelet iblandet bakepulver og mjølka.
- Stek på 175 grader midt i ovnen i rundt 40 min.
Sjokoladeglasur:
- Smelt smør og rør ut sjokoladen i det varme smøret.
- Rør deretter inn melis og egget til slutt.
- La glasuren stå og avkjøle seg og tykne.
Montering:
- Om ønskelig kan du dele den avkjølte kakebunnen i to og fordele litt av glasuren i midten før du legger den andre halvdelen oppå.
- Fordel glasur jevnt rundt hele kaka, og ta på valgfri pynt.