Saftig sjokoladekake i to lag

En saftig og søt sjokoladekake med masse smakfull glasur som garantert vil falle i smak hos store og små i familien!

Dette trenger du til kakeform 22-24 cm:

Kakebunn:

3 egg
175 g sukker
100 g Røros Smør™
100 g kokesjokolade
130 g hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl Helmjølk

Sjokoladeglasur:

125 gram Røros Smør™
100 gram kokesjokolade
250 gram melis
1 egg

Slik gjør du det:

Kakebunn:

  1. Visp eggedosis av sukker og egg.
  2. Smelt smør og rør ut sjokoladen i det varme smøret.
  3. For å holde eggedosisen så luftig som mulig, ved forsiktig inn sjokoladeblandingen, hvetemelet iblandet bakepulver og mjølka.
  4. Stek på 175 grader midt i ovnen i rundt 40 min.

Sjokoladeglasur:

  1. Smelt smør og rør ut sjokoladen i det varme smøret.
  2. Rør deretter inn melis og egget til slutt.
  3. La glasuren stå og avkjøle seg og tykne.

Montering:

  1. Om ønskelig kan du dele den avkjølte kakebunnen i to og fordele litt av glasuren i midten før du legger den andre halvdelen oppå.
  2. Fordel glasur jevnt rundt hele kaka, og ta på valgfri pynt.