Saftig banankake med sprø skorpe

Dette er en fin måte å få brukt opp godt modne bananer som blir liggende på. Oppskriften gir en søt og saftig kake med deilig sprø skorpe. Den mørke litt bitre sjokoladen passer perfekt mot alt det søte.

Dette trenger du

2 egg
4 dl sukker – jo søtere bananer, jo mindre sukker behøves
2 store bananer – most
2,5 dl Røros Smør 1% havsalt – smeltet og avkjølt
6 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete grov
1,25 dl Helmjølk
1 liten klype havsalt
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
70 g hakket mørk sjokolade (over 70% kakao)
Smeltet smør til å smøre formene

Slik gjør du:

1. Visp sukker og egg til eggedosis. Bland det tørre i en bolle. Bland vekselsvis tørt og smør opp i eggedosisen. Ikke rør mer enn du må. Sjokoladen has i til slutt.

2. Fordel i 2 små, smurte brødformer og stek på 175 grader i ca 45 min.