Rørosischke amerikanske pannekaker

Populært til frokost, lunsj og kvelds. Mettende kost som smaker kjempegodt for både store og små. Dette er en sikker vinner hjemme hos oss og den røra du ikke bruker, setter du i kjøleskapet til en senere gang. Tips: Røra kan lages med Bakemjølk i stedet for Tjukkmjølk.

Dette trenger du for 4-6 porsjoner

4 dl Tjukkmjølk eller Bakemjølk fra Røros
2 dl Skjørost
3 middels store egg
3 dl hvetemel (ev. en blanding av hvetemel og siktet speltmel)
2 dl grov sammalt hvete
0,5 ts natron
2 ss sukker eller tilsvarende søtning
3 ss smeltet Røros Smør (ca 50 gram)
Smør til steking

Slik gjør du:

1. Ha melka og skjørosten i en bolle og kjør dette med stavmikser så ostekornene blir mindre.

2. Pisk inn egg og smør.

3. Bland mel, sukker og natron, og rør dette inn i røra. Du skal ikke røre for mye, bare til det er blandet sammen. Juster tykkelsen på røra med mel/melk. Den skal være ganske tjukk.

4. Stek lubne pannekaker (2-3 ss røre per pannekake, ca 1 cm tykke) på lav – middels varme i smør i stekepanna. Det er viktig at varmen ikke er for høy, slik at pannekakene blir gjennomstekt. Snu den når den har boblet og stivnet på oversiden.

5. Ferdigstekte pannekaker kan med hell stå noen minutter i en oppvarmet stekeovn før servering så de holder seg varme.

Nydelig å servere med sesongens friske bær!

Andre serveringsforslag:

  • syltetøy og Røros Rømme (kan piskes til luftig krem for spesielle anledninger)
  • hvitost og skinke
  • Røros Smør og melis
  • lønnesirup og bacon