Rørosischke amerikanske pannekaker
Populært til frokost, lunsj og kvelds. Mettende kost som smaker kjempegodt for både store og små. Dette er en sikker vinner hjemme hos oss og den røra du ikke bruker, setter du i kjøleskapet til en senere gang.
Dette trenger du for 4-6 porsjoner
4 dl Tjukkmjølk 1,5% fett
2 dl Skjørost
3 middels store egg
165 g hvetemel (ev. en blanding av hvetemel og siktet speltmel)
120 g grov sammalt hvete
0,5 ts natron
2 ss sukker eller tilsvarende søtning
50 g smeltet Røros Smør™
Smør til steking
Slik gjør du:
1. Ha mjølka og skjørosten i en bolle og kjør dette med stavmikser så ostekornene blir mindre.
2. Pisk inn egg og smør.
3. Bland mel, sukker og natron, og rør dette inn i røra. Du skal ikke røre for mye, bare til det er blandet sammen. Juster tykkelsen på røra med mel/mjølk. Den skal være ganske tjukk.
4. Stek lubne pannekaker (2-3 ss røre per pannekake, ca 1 cm tykke) på lav – middels varme i smør i stekepanna. Det er viktig at varmen ikke er for høy, slik at pannekakene blir gjennomstekt. Snu den når den har boblet og stivnet på oversiden.
5. Ferdigstekte pannekaker kan med hell stå noen minutter i en oppvarmet stekeovn før servering så de holder seg varme.
Nydelig å servere med sesongens friske bær!
Andre serveringsforslag:
- Syltetøy og pisket Røros Rømme
- Hvitost og skinke
- Røros Smør og melis
- Lønnesirup og bacon