Røros Smør kuvert hos Britannia Hotell

Rørosmeieriet og Britannia Hotell inngikk et samarbeid om kuvertsmør, med Røros Smør og Britannias logo. Til nyåpninga av hotellet i april 2019 ble smørkonfekten lansert på hotellfrokosten.

Britannia Hotell fra 1870 hadde en totalrenovering fra 2016 til 2019. Det er et 5-stjernes staselig hotell kjent langt utenfor Trondheim. I 2020 ble restuaranten Speilsalen på Britannia tildelt en Michelinstjerne samt 4 røde bestikk (to store og to små) i Michelin Guiden. I tillegg er hotellet på listen over «The Leading Hotels of the World».

 

Hvordan lages smørkonfekten?

Smørkonfekten lages for hånd i våre produksjonslokaler på Røros. Temperert smør helles over i silikonformer med Britannias logo. Formene settes på kjøl til de har stivnet og deretter hvelves konfektene ut av formene og pakkes på smørpapir.

Hvorfor Rørosmeieriet?

Britannia har fokus på smak, kvalitet og bruker en stor andel økologiske produkter. Smøret er kjernet på ordentlig rømme uten tilsetningsstoffer og tørrsaltet med uraffinert havsalt. Tilknytningen til Trøndelag og kortreist mat er også en faktor.

Britannia er glade i at produktene de bruker har en god historie eller tanke bak seg. “Smøret ska vårrå åpent med dråppåa og nåen saltkoinn.” Slik beskrev Ingrid Skancke i Djupsjølia ved Røros det perfekte smøret. Det er etter inspirasjon fra Ingrid at Rørosmeieriet har utviklet oppskriften til det økologiske Røros Smør.

Smørkonfektene er også mer miljøvennlig ved at det ikke brukt plast rundt hver enkelt bit. Mange biter blir pakket sammen i smørpapir.

Vi er glade for å kunne samarbeide med dette flotte hotellet.