Reinsdyrskav som varmer

Nydelig reinsdyrsskav som varmer. Ekstra god blir den med reinsdyrskav fra Stensaasen Reinsdyrslakteri eller Rørosrein.

Ingredienser

Reinsdyrskav

600 g reinskav

20 g Røros Smør

Salt og nykvernet sort pepper

1 dl Røros Rømme

40 g tyttebær

Mandelpotetstappe

600 g skrelt mandelpotet

50 g smør

1/2 dl fløte

1 1/2 dl helmjølk

Salt, nykvernet sort pepper, litt muskatnøtt

Rårørte tyttebær

100 g tyttebær

50 g sukker

Slik gjør du det:

Reinsdyrskav

Brun smøret og tilsett kjøttet. Stekes på høy varme, krydres med salt og pepper, tilsett rømme og tyttebær. Kok sammen i ca 15 minutter. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

Mandelpotetstappe

Kok mandelen til den er mør, sil av vann, kok opp fløte, mjølk og smør. Pisk sammen med mandel med en ballongvisp. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Rårørte tyttebær

Rør sukker og tyttebær med visp i 5 minutter.