Reinsdyrskav som varmer

Nydelig reinsdyrsskav som varmer. Ekstra god blir den med reinsdyrskav fra Stensaasen Reinsdyrslakteri eller Rørosrein

Oppskriften har vi fått fra Rørosmat laget av Mikael Forselius. Foto: Rob Veldhuis.

Reinsdyrskav

600 g reinskav

20 g Rørossmør

1 gul løk

100g kantarell

Salt og nykvernet sort pepper

1 stk laubærblad

1/2 flaske Nakenbad fra Atnaøl

1 dl Rørosrømme

40 g tyttebær

Mandelpotetstappe

600 g skrelt mandelpotet

50 g smør

1/2 dl fløte

1 1/2 dl helmjølk

Salt, nykvernet sort pepper, litt muskatnøtt

Rårørte tyttebær

100 g tyttebær

50 g sukker

Slik gjør du:

Reinsdyrskav

Brun smøret, tilsett kantarell og løk samt kjøttet. Stekes på høy varme, krydres med salt og pepper, tilsett øl, rømme, laubærblad og tyttebær. Kok sammen i ca 15 minutter. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

Mandelpotetstappe

Kok mandelen til den er mør, sil av vann, kok opp fløte, mjølk og smør. Pisk sammen med mandel med en ballongvisp. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Rårørte tyttebær

Rør sukker og tyttebær med visp i 5 minutter.