Reinsdyrskav som varmer
Nydelig reinsdyrsskav som varmer. Ekstra god blir den med reinsdyrskav fra Stensaasen Reinsdyrslakteri eller Rørosrein.
Ingredienser
Reinsdyrskav
600 g reinskav
20 g Røros Smør
Salt og nykvernet sort pepper
1 dl Røros Rømme
40 g tyttebær
Mandelpotetstappe
600 g skrelt mandelpotet
50 g smør
1/2 dl fløte
1 1/2 dl helmjølk
Salt, nykvernet sort pepper, litt muskatnøtt
Rårørte tyttebær
100 g tyttebær
50 g sukker
Slik gjør du det:
Reinsdyrskav
Brun smøret og tilsett kjøttet. Stekes på høy varme, krydres med salt og pepper, tilsett rømme og tyttebær. Kok sammen i ca 15 minutter. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
Mandelpotetstappe
Kok mandelen til den er mør, sil av vann, kok opp fløte, mjølk og smør. Pisk sammen med mandel med en ballongvisp. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Rårørte tyttebær
Rør sukker og tyttebær med visp i 5 minutter.