Rask ostekake i skål

Denne raske ostekaka smaker utrolig godt og er kjapp å lage til, den trenger ikke stå i kjøleskap i mange timer eller over natten. Perfekt til å serevere til gjester. Denne kan fort bli populær og toppingen kan varieres etter ønske.

Dette trenger du til 4-5 porsjoner:

Bunnen:
10 stk digestive kjeks
2 gode ss Røros Smør

Ostekrem:
1,5 dl fløte
100 gram kremost
1 ss Røros Rømme
2 ss melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det:

  1. Knus kjeksen i en foodprocessor eller for hånd ved å legge de i en pose og bruk en kjevle til å slå på posen med kjeksene i
  2. Tilsett smeltet smør og bland sammen
  3. Trykk kjeksblandingen ut i egnet form og sett i kjøleskap mens du lager ostekremen
  4. Pisk kremost, rømme, melis og vaniljesukker sammen. Tilsett deretter fløten og pisk opp til kremkonsistens
  5. Ta ut kjeksbunnen av kjøleskapet og bre over ostekremen. Pynt med bær.