Proteinrike skjørostlapper

Oppskriften på disse skjørostlappene kommer opprinnelig fra Ukraina der disse heter «Sirniki».

Dette er en superenkel røre å blande sammen, smaker og metter godt. Dette er en søt variant, men det går an å sløyfe det søte og lage en salt variant med ulike pålegg på toppen.

Fine å fryse, så lag gjerne opp en stor porsjon og frys ned.

Du trenger til omtrent 10 lapper

I boks/300 gram Skjørost
2 egg
En klype salt
2 ss sukker
0,5 ts vaniljesukker
6 ss hvetemel
2 ss Røros Rømme

Røros Smør til steking

Slik gjør du

  1. Bland alt i en bolle og la deigen stå i 20 minutter.
  2. Ved behov, tilsett mer mel. Deigen skal være tykk og klissete.
  3. Form runde kaker ca. 1 cm tykke og 5 cm i diameter. Trill først til runde små baller før du trykker dem flate. Da deigen er klissete blir det lettere å forme dem ved å ha litt mel på benken eller på hendene.
  4. Stek i en panne på lav varme med en blanding av nøytral olje og smør. 5 minutter på hver side.
  5. Server med Syltetøy og Røros Rømme.