Polarbrød
Deilige, grove polarbrød. Disse polarbrødene er myke, mettende og perfekte til matpakka!
Dette trenger du for ca. 20 polarbrød:
8 dl Bakemjølk
1/2 kg siktet mel
200 g fin sammalt mel
200 g havremel
150 g grov sammalt mel
1/2 pk gjær
1 ss sukker
100 g mykt Røros Smør™ i terninger
Slik gjør du:
- Varm bakemjølka til ca 30-35 grader.
- Smuldre i gjæren.
- Elt sammen alt unntatt smøret. Når du har fått en fin deig, så tilsetter du smøret og elter til du har fått en glatt og smidig deig.
- Hev til dobbel størrelse under et klede, ca 1 t.
- Del i ca 20 emner og kjevl ut polarbrød. Tykkelse ca 4 mm.
- La de etterheve i ca 1/2 time.
- Stikk de med en gaffel før steking.
Stek i forvarmet ovn på ca 210 grader på varmluft i 8-12 minutter. Avkjøl på rist, under klede.
Egnet seg godt til frysing.
Tips! Hvis du lager avlange brød, så passer de godt i en matboks.