Polarbrød

Deilige, grove polarbrød. Disse polarbrødene er myke, mettende og perfekte til matpakka!

Dette trenger du for rundt 20 polarbrød:

8 dl Helmjølk

1/2 kg siktet mel

200 g fin sammalt mel

200 g havremel

150 g grov sammalt mel

1/2 pk gjær

1 ss sukker

100 g mykt Røros Smør™ i terninger

Slik gjør du:

  1. Varm helmjølka til cirka 30-35 grader.
  2. Smuldre i gjæren.
  3. Elt sammen alt unntatt smøret. Når du har fått en fin deig, tilsetter du smøret og elter til du har fått en glatt og smidig deig.
  4. Hev til dobbel størrelse under et klede, ca 1 time
  5. Del i cirka 20 emner og kjevl ut polarbrødene til en tykkelse på rundt 4 mm.
  6. La dem etterheve i 1/2 time.
  7. Stikk dem med en gaffel før steking.

Stek i forvarmet ovn på 210 grader på varmluft i 8-12 minutter. Avkjøl på rist, under klede.

Egnet seg godt til frysing.

Tips! Hvis du lager avlange brød, passer de godt i en matboks.