Pekan kjeks
Dette trenger du:
Deig;
280 g hvetemel
1 ts bakepulver
0.5 ts natron
175 g Røros Smør™
90 g brunt sukker
1 ts vaniljeessens
1 stort egg
1 eggeplomme
0,5 ts salt
Brente pekan nøtter:
6 ss brunt sukker
1.5 ss vann
150 g pekannøtter
Slik gjør du det:
Brente pekannøtter:
- Kok opp sukker og vann. La laken koke til alt sukkeret er oppløst.
- Tilsett nøttene og la det koke videre under stadig omrøring.
- Rør til nøttene er blitt blanke og mørke
- Hell nøttene utover et brett med bakepapir, og separer de.
- Avkjøl.
Deigen:
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Bland sammen mel, bakepulver ognatron i en bolle.
- Sett til side 5 spiseskjeer av smøret, og brun det resterende smøret på medium varme.
- Bland det smelta og usmelta smøret godt sammen.
- Bland sukker, vanilje essens og salt inn i smøret.
- Tilsett egget og eggeplomma og rør godt.
- Bland inn melblandingen og rør godt.
- Kna inn nøttene.
- Del deigen opp i små baller og plasser på brett med bakepapir.
- Stek i midten av ovnen i ca. 10 minutter.
Har du laget oppskriften? Vi vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar på facebook eller Instagram (@rorosmeieriet).