Påskekake i langpanne

Dette er en syndig god konfektkake med påskegult fyll. Samtidig er den praktisk å ha med seg og har god holdbarhet. Kaka har verdens beste, seige mandelbunn, fyldig smørkrem balansert med litt bitterhet i sjokoladelaget på toppen. Fin å skjære i biter og ta med seg for eksempel på hytta og den er glutenfri. Oppbevar gjerne i fryseren og ta frem etter behov.

Dette trenger du

Bunn:
400 g mandler, revet
400 g sukker
6 eggehviter fra store egg (2,5-3 dl)

Påskegult fyll

6 eggeplommer
1,5 dl Fløte
150 g melis (sukker kan også brukes)
1 ts vaniljesukker
150-200 g Røros Smør, romtemperert og i terninger

Sjokoladelag

200 g mørk sjokolade (minst 70%)
1 ss Røros Smør

Slik gjør du:

1. Pisk eggehviter til de er helt stive. Bland mandelmasse og sukker, skjær så denne blandingen inn i eggehvitene. Det blir en ganske fast røre.

2. Kle en langpanne på 30×40 cm med bakepapir og pensle den med smeltet smør. Bre røra jevnt utover, da den ikke flyter noe særlig utover av seg selv. Stek på 180 grader i ca 20 min.

3. Avkjøl bunnen på rist.

4. Bland alt til fyllet, unntatt smøret. Varm opp over middels varme mens du pisker til det tykner. Ta av og avkjøl til det er ca 40 grader. Rør så inn smørterningene. Avkjøl kremen. Du kan justere smak og konsistens på kremen ved å ev. tilsette mer smør. Når bunnen er avkjølt og fyllet er stivt nok, brer du fyllet jevnt utover. Sett kaldt ei stund.

5. Smelt så den mørke sjokoladen og bittelitt smør i vannbad. Dette brer du tynt utover kaken med en kniv.

6. Del så opp i passende biter. Hvis du stabler dem i en boks, så er det lurt å ha et lag papir mellom. Lagre i kjøleskapstemperatur, ev. i frysen. De tiner fort opp og blir kanskje en ny favoritt i påska?