Ovnsbakte beter med yoghurtdressing

Ovnsbakte beter vendt i yoghurtdressing er både sundt, godt og det har en uimotståelig farge. Spis det som en rett i seg selv eller bruk det som tilbehør til kjøttretter.

Dette trenger du

1 kg røde og gule beter
100 gram valnøtter
litt smør og honning
4 ss yoghurt fra Rørosmeieriet
2 ss rømme fra Rørosmeieriet
2 hvitløksfedd
en neve med gressløk

Slik gjør du

1. Skrubb og skyll betene under rennende vann, og legg de i en ildfast form. Dekke formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 200 grader. Bak til de er helt møre og du enkelt kan glid en kniv inn i beten. Dette tar rundt halvannen time.

2. Når de er ferdige så lar du de kjøle seg ned noe på kjøkkenbenken, tar på deg hansker og drar av skallet. Forholdsvis enkel prosess, men ta hensyn til alt som er i nærheten vil bli rødt. Kutt så betene i mindre biter.

3. Valnøttene kan enten ristes i ovn på 200 grader i ca. 5 minutter, eller de kan ristes noen minutter i panne som jeg har gjort her og så smeltet inn et par spiseskjeer med smør og med honning. Litt salt til slutt. Dæsken. Gode nøtter gitt.

4. Dressingen er superenkel. Bland sammen yoghurt, rømme og finhakket hvitløk. Smak til med litt salt og pepper.

5. Vend så dressingen forsiktig inn i betene. Fargen blir uimotståelig. Dryss så over gressløk og valnøtter. Sunt, godt og jæskla fargerikt. Episk oktobermat.