Ovnsbakt ostekake med skjørost
Bakt ostekake er bare så godt. Både fast, mektig og fløyelsmyk. Denne kaka må stå og sette seg i noen timer eller til neste dag.
Du trenger:
Kjeksbunn:
300 g digestivekjeks
150 g smelta Røros Smør™
3 ss sukker
Ostefyll:
300 g Skjørost
2 egg
1 ts vaniljesukker
50 g sukker
Saften av en 1/2 sitron
Revet skall av en økologisk sitron
Vaniljekrem:
5 dl helmjølk
2 eggeplommer
1 vaniljestang
1 ss sukker
5 ts potetmel
Blåbærsaus:
200 g blåbær
4 ss sukker
1 ts maizenna
1 ss sitronsaft
Slik gjør du det:
Kjeksbunn:
Knus kjeksen til smuler. Bland deretter i smør og sukker. Kle en rund form med bakepapir i bunnen og trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen. Stek på 180 grader i 10 min.
Blåbærsaus:
Bland sammen ingrediensene til blåbærsausen i en kjele og kok opp under omrøring. Knus litt av bærene mens du rører. Småkok i 5 min og avkjøl.
Vaniljekrem:
Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene i en kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunkter under omrøring til kremen tykner. Senk deretter varmen. Kremen skal ikke boblekoke. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann.
Ostemassen:
Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør glatt med en stavmikser. Bland ostemassen i den avkjølte vaniljekremen og bland sammen.
Ha ostemassen blandet med vaniljekremen over kjeksbunnen. Ha blåbærsausen i «klatter» på toppen i forma. Bruk en kniv til å dra den litt ut og lage et mønster med blåbæra. Stek på 175 grader i 60-70 minutter. Den skal være litt dissende når du tar den ut av ovnenm men fast. Avkjøl helt og la den stå kaldt i 4 timer eller over natta før du serverer den.