Ostekake med solbær på en short bread bunn

Denne ostekaka fra Anna Elinor Skjelkvåle er verdt å teste ut!

Dette trenger du:

Short bread:
150 g Røros Smør™
100 g melis
150 g mel
50 g kakao
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
1 klype salt

Ostefyll:
150 g Røros Yoghurt Naturell
850 g kremost naturell
120 g sukker
1 ts vaniljeessens
8 egg
180 g solbærsyltetøy

Foto: Anna Elinor Skjelkvåle

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader
  2. I en passe stor bolle, visp sammen smør, sukker og vaniljeessens. Gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
  3. Sikt sammen det tørre og tilsett i omganger, for å unngå unødvendig søl.
  4. Kjevl deigen til 1,5 cm tykkelse og bruk en 22cm rund springform som du har smurt inn med litt fett.
  5. Sett den kjølig minimum 30 minutter før steking.
  6. Bruk en gaffel til å stikke flere hull i bunnen og stek  den i 20 minutter.
  7. Skru ovnen ned til 150 grader.
  8. Ved bruk av en k-krok, rør sammen Røros Rømme, kremost, sukker og vaniljeessens.
  9. Tilsett deretter et egg om gangen og stopp med en gang du har en fin røre.
  10. Tilsett ostefyllet over short bread bunnen og ved bruk av en gaffel vend forsiktig inn syltetøyet så du ender opp med et fint mønster av rosa syltetøy.
  11. Stek kaka i 1 time og 15 minutter, til den er fast og gyllen i kantene.