Ostekake med solbær på en short bread bunn
Denne ostekaka fra Anna Elinor Skjelkvåle er verdt å teste ut!
Dette trenger du:
Short bread:
150 g Røros Smør™
100 g melis
150 g mel
50 g kakao
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
1 klype salt
Ostefyll:
150 g Røros Yoghurt Naturell
850 g kremost naturell
120 g sukker
1 ts vaniljeessens
8 egg
180 g solbærsyltetøy
Foto: Anna Elinor Skjelkvåle
Slik gjør du det:
- Forvarm ovnen til 160 grader
- I en passe stor bolle, visp sammen smør, sukker og vaniljeessens. Gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
- Sikt sammen det tørre og tilsett i omganger, for å unngå unødvendig søl.
- Kjevl deigen til 1,5 cm tykkelse og bruk en 22cm rund springform som du har smurt inn med litt fett.
- Sett den kjølig minimum 30 minutter før steking.
- Bruk en gaffel til å stikke flere hull i bunnen og stek den i 20 minutter.
- Skru ovnen ned til 150 grader.
- Ved bruk av en k-krok, rør sammen Røros Rømme, kremost, sukker og vaniljeessens.
- Tilsett deretter et egg om gangen og stopp med en gang du har en fin røre.
- Tilsett ostefyllet over short bread bunnen og ved bruk av en gaffel vend forsiktig inn syltetøyet så du ender opp med et fint mønster av rosa syltetøy.
- Stek kaka i 1 time og 15 minutter, til den er fast og gyllen i kantene.