Frokost og lunsj Vafler og rører Monicas 17. mai-lapper Slik gjør du Mål opp melet. Bland inn bakepulver, kardemomme og kanel. Bland melblandingen inn i mjølka til du har en jevn, tykk røre. Dette gjør det enklere å få en klumpefri røre. Tilsett resten av ingrediensene unntatt smøret Rør til slutt inn det smeltede smøret. La røra stå og svelle på benken i minst 20 minutter. Pisk fløten til en myk krem. Bland inn blåbær. Sødmen på bæra vil være varierende, så her må du bruke egne smakssanser når du smaker til med sukker. Hvis du bruker syltetøy så trenger du ikke sukker. Rør opp rømmen så den blir myk. Del opp jordbæra i fine skiver. Stek lappene i smør. Anrett på fat og dryss over litt melis. Mens røra sveller, lager du tilbehøret. Produkter brukt i denne oppskriften Alle produkter Økologisk Røros Smør™ Økologisk Røros Rømme™ Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 4 % fett Økologisk Tjukkmjølk fra Røros 1,5 % fett Økologisk Fløte 39 % fett Økologisk Helmjølk 4 % fett Se flere fristende oppskrifter Alle oppskrifter Kyllinglår marinert i Syrna Naturell med smørsaus Enkle bagels med skjørost Enkel og rask ripskake